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Question and Answer:

Q:
Under 3.1.4.1 it states: Take special care not to damage the structural integrity of the remaining
portion of the remaining concrete by using equipment of appropriate weights (maximum 10kg).

All removals are within a minimum of 300mm away from concrete which is going to remain.
Are all removals/demolition to be completed with 10kg chipping hammers? Or can large
demolition/excavation machines be used for concrete removals/ demolition at the chamber walls
where close drilling has been completed?

A:

1. Message from sub-clause 3.1.4.1 shall be read in conjunction with clause 3.1.4.

2. Not all concrete excavation/demolition to be completed using maximum 10 kg chipping
hammers.

3. Large equipment is permitted to be used at the chamber walls where close drilling has been
completed.

4. Generally, selected concrete demolition/excavating equipment shall not cause damage to
structural integrity of concrete to remain (fracturing).
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