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AMENDMENT 5

Please take note that the closing date for the present request for standing offers has been changed to
February 21, 2014 at 2:00 PM EST.

1) At article 6.1 of Section II of Annex A1, DELETE "(91.44 square meters)"
At article 6.2.1 of Section II of Annex A2, DELETE "(91.44 square meters)"
At article 6.2.1 of Section II of Annex A3, DELETE "(21,33 square meters)"

2) At article 8.1 of Part 7A, DELETE “in French or in English at the Offeror’s facilities (Annexes A1 and
A2)”
 
3) In the English version of the RFSO, at article 1.1.2 of attachment 1 to Part 4, on the last column of the
table for point-rated technical criteria PRTC 4.2:

DELETE: “For PRTC 4.2, points will be awarded as follows:1 points per facility that meets the criterion
4.2  Maximum 5 points”

INSERT: “For PRTC 4.2, points will be awarded as follows:1 point per classroom that meets the criterion
4.2  Maximum 5 points”

Please see the following questions and answers:

Q1: Should the offer be confined to the classrooms of the Offeror?

A 1: The offer should include the number of classrooms that the Offeror will have at its disposal, on its
facilities, to meet criterion TO1.2

Q2: Can you tell us where and how potential Offerors may indicate their capacity for training at a federal
institutions.

A 2: This information should be indicated in attachment 2 of Part 4 in the column "Offeror's reply" in
response to the mandatory technical criterion TO 1.1. The capacity will be indicated as the number of
groups, or learners for individual training and must include requirements at a federal institution and on
the Offeror's premises. 

Q3: What happens then to training at a federal institution? How will the task of the pedagogical advisor
who is affected respect the parameters of criterion TO 2.1?

A 3: The Offeror must take into consideration the capacity identified in the criterion MTC 1.1 in the
calculation of the number of pedagogical advisors proposed in response to the mandatory technical
requirement TO 2.1. The ratio for calculating the number of pedagogical advisors is based on the
number of groups and learners (full-time training, part-time, individual training) but does not take into
account the location of the training.
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Q 4: TO 1 – Offeror’s capacity.

Would it possible to specify, clarify or rephrase this mandatory requirement to clearly give to potential
bidders the opportunity to increase their capacity while not increasing the number of classrooms
available?

Indeed, for the part of the training at a Federal institution (historically, most of the demand for part-time)
the offeror should be able to offer as much capacity as he has resources that meet the criteria.

So can an offeror have a total capacity / a total offer higher than the capacity in classrooms for a
geographic area like for example Montreal?

A 4: Mandatory technical criteria T0 1 identifies the minimum capacity required by the Offeror to meet
the requirement on the Offeror’s premises and at a federal institution. An Offeror could have a total
capacity / a total supply (both for training given on the Offeror’s premises and / at a federal institution)
higher that the capacity in classrooms for a geographical area, but to be declared responsive, the Offeror
must still meet the requirements regarding the minimum number of classrooms that are required by
geographical area for the training provided on the Offeror’s premises.

Q 5: According to your reply (below) [Q2, amendment 3], we must have 4 classrooms of 300 square feet
and 4 classrooms of 70 square feet available at the same time. By assuming that the Offeror's capacity
is based only on the training on its premises, we believe that this jeopardises various suppliers who do
not have as much office space, but whose expertise is already recognized. In addition, this does reflect
the reality of the requests that we have been receiving regularly for many years from the different
departments that require services on their premises in 90% of cases. In addition, according to our
experience, the forecasts are always higher than the actual needs.

 We ask that the capacity of the Offeror be revised to include training at federal institutions and thus
reduce the number of classrooms required on the Offeror's premises. 

A 5: Mandatory technical criterion MTC 1 has been revised and will be published shortly.

More questions and answers will be posted shortly.

All other terms and conditions remain unchanged.
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