
This amendment is raised to address questions and clarifications from bidders:

Question 1:
Please advise if the previous phase was carried out continuously and that there was no breaks
between phases when personnel left site 

Answer 1:
In the Admin Block project, work was performed continuously, with no breaks between phases

Question 2
In this type of RFP format we would normally expect to see an “Annex B – Basis of Payment”
which outlines the items to be included and excluded within the fees. Can this document please
be forwarded or such other information as would define the parameters of the fee inclusions and
exclusions.

Answer 2:
This is a construction management requirement.  Nothing further will be issued to
bidders.  Bidders should refer to the requirements defined in Appendix A price proposal form
and the submission requirements and evaluation documentation.   Wording is as clear as it can
be regarding what is included in the CM fee and no further clarification on wording will be
provided.

Question 3:
Please advise if we are to sign and return the cover page (Page 1) of the Request for Proposal

Answer 3:
Yes

Question 4:
Please advise if the Bid & Acceptance Form referenced under GI02 is in fact Appendix “A” Price
Proposal Form. If not, please advise where Bid & Acceptance Form can be found.

Answer 4:
Yes Appendix A Price Proposal Form

Question 5:
Please advise if the content of appendices in our submission can be excluded from the page
limitation number

Answer 5:
Follow definitions in the submissions requirement and evaluation.

Question 6:
As the construction schedule appears to be well defined and substantial completion of
construction set at November 2017, and notwithstanding any proponents proposal for a shorter
construction period, we assume that all proponents should include in their % fee for all costs up
to that date

Answer 6:
Yes



Question 7:
Please advise the maximum number of people that can be decanted at any particular time

Answer 7:
The maximum number of people to be moved is subject to change and will be coordinated with
the successful construction manager.

Question 8:
Please advise if it is deemed permissible by workscope and in particular by decanting
requirements, that Phase 2 and Phase 3 can be carried out in the same summer season

Answer 8:
The work can continue in all seasons including winter and is expected to proceed
continuously.  This may be possible and will be coordinated with the successful construction
manager.

Question 9:
 Similarly, based upon what is deemed permissible by workscope and decanting requirements
for Phase 1 and Phase 4 – are these required to be carried out in separate winter seasons

Answer 9:
Yes, it is possible.  See answer above.

Question 10:
 As phase section 5 has no restriction to any particular season, is it permissible to carry this
Phase out at any time and in conjunction with any other Phase

Answer 10:
Yes, it is possible.  This will be depended on optimum construction efficiency, availability of
sufficient swing space and will be coordinated with the successful construction manager.

Question 11:
 Is it assumed that from commencement on 30th September 2104 to completion in November
2017 that works on site will be continuous and that continuous staffing should be included for
within the fee. Is this correct

Answer 11:
Yes

Question 12
Please advise the duration taken to complete the previous phase

Answer 12:
Duration for the last project was set by constraints that were different than this project, and are
not relevant for comparison.



Question 13:
 In relation to the % fee for CM Services Item C of BA3 – The Offer, on Appendix “A” – Price
Proposal Form, we consider that as stated this fee is to include for all overhead, profit,
administration and staff costs. We assume all other costs are to be reimbursable and ask that
you confirm this to be the case.

Answer 13:
Please read the tender documents to confirm what is to be included in the CM fee.


