
Addendum 4 

SEL. : 2015-FC76100-SA-TS00 
 

 
Title: Supply Arrangements for Technical Services 

 

A. AMENDMENT TO THE REQUEST FOR SUPPLY ARRANGEMENT (RFSA) 

 
1. In the RFSA Section 1: (ii) Data Sheet, Definition (r), 7.3 REPLACE the RFSA Closing Date 

WITH: 

 
“The RFSA Closing Date is 11-18-2014 at 14:00hrs, Eastern Standard/Eastern Daylight Saving 
Time (EST/EDT).” 
 

2. In the RFSA Section 5: Evaluation Criteria, Sub-criterion R 3.1, ADD the word “sectoral” to the 
first paragraph as follows: 
 
“Using form TECH-4B, the Bidder should describe three (3) different Technical Services 

assignments in the last fifteen (15) years to demonstrate the Proposed Individual’s sectoral 

experience and capability to perform at least two (2) out of the five (5) following types of services 

as described in paragraph 3.3 General Description of Activities of Part I, Section 4: Generic 

Terms of Reference.” 

 

B.  QUESTIONS AND ANSWERS 

 

Question 1:  

We would like to request an extension to the bid closing date 

 

Answer 1:  

Please see amendment 1 above of this Addendum 4. 

 

Question 2: 

Can we include in our proposal consultants who are not Canadians, nor Permanent Residents?  

 

Answer 2: 

Yes. 

 

Question 3:  

Can individuals included in our consulting firm proposal, also put in an individual proposal 

separately? 

 

Answer 3:  

As indicated in Section 1(i) Instructions to Bidders, paragraph 4.3, an individual may participate in 

more than one proposal, but only if each proposal is for distinct sectors.   

 

Question 4: 

I would like to request clarification on Form Tech 4A (CV).  It is requested to indicate 

"Country(ies) of focus of assignment, if so, indicate work period in the country". Does this wording 

take into account experience acquired through technical service contracts (in Canada) for 

DFATD's geographic programs, whereby the missions in the countries of focus occur on average 

twice a year and do not exceed 15 days (i.e. less than 50% of the level of effort)? Can the total 

number of days worked for the program (in Canada and in the country of focus) not be counted? 
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Answer 4: 
In FORM TECH 4A, in the box "Level of effort: Indicate number of months, or number of days if 
not full time", Bidders should indicate the individual's total level of effort for the assignment, 
including work in the country of focus, if any.  Under "Country (ies) of focus of assignment: If 
so, indicate work period in the country". Bidders should indicate the individual's specific level of 
effort worked in-country, in the country of focus for that assignment.  
This will assist in evaluating Sub-criterion R 2.3. 
 
Question 5:  

I have already completed my proposal using the original 4-page limit for Tech 4A. Am I required 

to adjust to the new limit of 6 pages? 

 

Answer 5:  
There is no requirement to use the full 6 pages if you are able to demonstrate the required 
experience and provide the requested information within the original limit of 4 pages. 
 
Question 6:  

On p. 56 of the RFSA, English version, it is mentioned: "5.3.4.2 DFATD will request that SA 
Holder(s) submit a detailed technical and a financial proposal for any Qualified Individual(s) it 
deems best suited to the requirement" 
In such a case, does a SA Holder need to submit only the Qualified Individuals under its SA, or 
can it subcontract other Qualified Individuals in order to form a complete team? 
 
Answer 6:  
Please see Addenda 1, Question & Answer 4, as well as paragraph 5.6 in Section 2: ITB SA RFP.  
 

C. ALL OTHER TERMS AND CONDITIONS REMAIN UNCHANGED. 

 

 

 

 

 


