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Notice: Nota:

This addendum shall form part of the tender documents and all Cet addenda fait partie intégrale des dossiers d’appel d’offres; toutes les
conditions shall apply and be read in conjunction with the original plans conditions énoncées doivent étre lues et appliquées en conjonction avec
and specifications. les plans et les devis originaux.

Please provide a clarification on the following items in regard to this tender

1) Division 26, Electrical, Section 26 05 45 — 12.47kV Power Cables
Page 2 Part 2 Products
2.1 .9 General Cable Cat# 17496.010100 or approved equivalent

Question 1: Does NRC have to pre-approve any alternative cables prior to a vendor submitting this as the cable of
choice by the bidder or will the NRC just require confirmation by the supplier after award that the cable is
equivalent?

Answer 1: Any equipment that is included in the contractor’s proposal as an ‘or equal’ to the specified product
must be approved by the NRC and/or the Engineer prior to purchase. Any equipment that is not approved by the
NRC or Engineer for any reason will not result in a change order, but this is up to the contractor as they carry the
risk of the cable being rejected and having to buy a more expensive cable than what was specified. This also
includes any of the other equipment that was specified.
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2) Are the quantities of terminations as specified on the same page in Section 2.2 correct? Please clarify the
following in accordance with the 15kV route on map E3000;

Question 2: Are there are 3 terminations at the terminal pole?
Answer 2:Yes.

Are there 9 terminations within the outdoor switch gear?
Answer 2:Yes.

Are there 6 terminations at the existing 225kVa transformer?
Answer 2: No, there are only 3 terminations for the new incoming cable.

Are there 3 terminations in the machine shop?
Answer 2:There are no 15kV terminations required in the machine shop. This equipment will be removed from
service.

Are 3 splices in either PB #1 or PB #2 a maximum or is it acceptable to have 3 splices in each PB if
absolutely necessary?
Answer 2 : We anticipate that no splices are required however it will be up to the installation contractor to supply
and install the splice kits as necessary.

Question 3: Please refer to our previous inquiry Q31s from Addendum 4 -

Our question referred to the Chime PDC, not panel LP1. Are the power cables for the Chime PDC for future or
install by others?

Answer 3: The cables fed from 2CB1 and 2CB2 are future (by others). All other cables shown on E4100 are to be
supplied and installed by the contractor.
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