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Number

Questions/Answers/Amendments

Question 2:

We have the following questions for you pertaining to Solicitation No. - N° de l'invitation
DND-15/0003477.

Each of the following scenarios will result in PDUs being claimed by participants but will not
allow the REP to prove that a single PDU has been awarded:

e if the participant is not yet a PMP they claim ‘contact hours’ as opposed to PDUs

o if the content was provided for a third party, such as the Canada School of Public
Service which is not a Registered Education Provider, participants claim Category
B PDUs that are not attributed to any REP

e if training is provided to a client and the client’s training department issues the
certificate to participants, participants will claim Category B PDUs and once again,
these are not attributed to the REP

e category B PDUs can be claimed by participants for content that is being piloted
but not final and therefore has not been registered with PMI

e As asupplier, we have no control over whether participants claim the PDUs they
are entitled to

As a result of all of the above,

1. we ask whether a course simply being registered and recognized for PDUs by PMI
is acceptable as proof of meeting the RFP’s mandatory criteria MT4?

2. If the answer to question 1 is no, would the workshop being registered with PMI
and recognized for PDUs combined with the dates when the workshop was
presented and the number of participants being issued certificates with PDUs be
proof of meeting the RFP’s mandatory criteria MT4?

3. If the answer to questions 1 and 2 is no, please indicate what proof will be
accepted for the RFP’s mandatory criteria MT4.

For purposes of choosing what materials we will be submitting with our proposal, we need
to know if a) the training is to prepare the participants to take their PMP exam or if b) the
training is intended to allow participants to apply project management and therefore should
show the number and variety of practice exercises, job aids, etc.

Please indicate whether scenario a or b is correct and if neither is correct, please provide
an explanation regarding what you wish to see in the content provided.




Answer 2:

Question 1: Yes, if that course, or combination of courses, are registered with PMI and
also meet the content and Bid Preparations Instructions for MT3. See also Annex “A”
Statement of Work Paragraph 4.5.3.

Under MT4, the Bid Preparation Instructions state that the bidder must provide evidence
that PDUs were awarded. This means that the education provider issued PDUs to students
attending the courses(s) that support of the Knowledge Areas specified in MT3. See also
Annex “A” Statement of Work Paragraph 4.5.5.

Question 2: Not applicable

Question 3: Not applicable

Scenario b: This training is to provide entry-level project management practitioners with
PMI best practices for their use in managing their projects.




