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Number Questions/Answers/Amendments 

Question 3: 1. Since the potential volume of the number of planned serials and attendees are 
significant, will there be an additional mandatory technical requirement to 
address demonstrated experience, historical capacity and financial viability to 
handle an engagement of this scope? 

2. Again pertaining to risk and scope for this engagement, what is the 
minimum number of PMP certified instructors you require annually given the 
number of training days (serials) planned? 

3. The total evaluated price table (page 11 of RFP) indicates it includes BOTH the 
Total Contract Period (years 1, 2, 3) and Total Option Period (year 4).  Please 
confirm whether the stated total potential value of the contract does not exceed 
$2,000,000 (including applicable taxes) is for the 3 or 4 years total. 

 
 

Answer 3: 
1.  The existing Mandatory Technical criteria are sufficient.  There will be no additional 

mandatory technical criteria imposed. 
 
2.  The determination of the number of instructors required to fulfill this contract, or for 

a given course serial, must be determined by the Contractor.  As stated in 
Statement of Work (SOW) Section 3.5.2, the Contractor may choose to change 
instructors during a given course serial.  The Contractor may also bring in new 
instructors, as required, over the period of the contract so long as they meet the 
requirements of SOW Section 6.2. It is recognized that over the period of the 
contract that new instructors will be required to replace others who retire or change 
employment.  The hiring and management of instructors is the responsibility of the 
Contractor. 

 
3.   As indicated by the ATTACHMENT 1 to PART 3, PRICING SCHEDULE - Total 

Evaluated Price Table, the potential value of the contract includes: 
 

Total Contract Period (Years 1, 2, and 3) 
AND 
Total Option Period (Year 4) 

 
NOTE TO BIDDERS: IF REQUIRED, DND WILL REDUCE THE ESTIMATED 
LEVEL OF COURSES OF ANY RESULTING CONTRACT TO ENSURE THAT 
THE TOTAL POTENTIAL VALUE OF THE CONTRACT DOES NOT EXCEED 
$2,000,000.00 (INCLUDING APPLICABLE TAXES). 

 

 
 

 


