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ADDENDUM # 2 
 
 
Project Name: Building Assessments (International) 
Solicitation No.: ARA-INTL-AESVC-15067 
Date:  2016-03-23 
 
The following supplements and/or supersedes the request for supply arrangement documents issued on 
February 16, 2016. This addendum forms part of the contract documents and is to be read, interpreted, and 
coordinated with all other parts.  Any change to the cost of the work as a result of this addendum is to be 
included in the price proposal.  The following revisions supersede the information contained in the original 
Request for Supply Arrangement Package for the above-mentioned project to the extent referenced and shall 
become part thereof.  
 
 
1. At Cover page of the Request for Supply Arrangement, Solicitation closes:  
 
Delete: 29 March, 2016 
Replace with: 31 March, 2016  
 
2. At Part 3 “Arrangement Preparation Instructions”, article 3.1: 
 
Delete: Technical Arrangements must not exceed thirty (30) single-sided pages of 8½ "x 11" paper, 

minimum type face 10 pts. All material shall be printed on 8.5" x 11" or A4 paper. Material 
exceeding the thirty (30) page maximum will NOT be considered.  

 

Replace with:  Technical Arrangements must not exceed thirty-five (35) single-sided pages of 8½ "x 11" 
paper, minimum type face 10 pts. All material shall be printed on 8.5" x 11" or A4 paper. 
Material exceeding the thirty-five (35) page maximum will NOT be considered. 

 
 
Q & A 
 
Q19.  Could you confirm that the Technical Arrangement is still limited to 30 single-sided pages, 

even with the addition of R5?  
 

A19. The number of allowed pages for arrangement is increased to 35 pages, see included above 
changes to the RFSA. 

 
Q20. We have staff that has experience in the reviews at the international level while working with 

another company. Would this credential be considered for additional points under R2?    
 

A20. R2 is part of the Corporate Experience. Refer to the “Intent” and the “Information to be submitted” 
of article 4.1.1.2.1 “Corporate Experience” of the RFSA.   

 
Q21. At 1.3, can the name of the individuals requiring access to classified or protected 

information be submitted at specific mission or at RFP?      
 

A21.  Yes.   
 
Q22. At 3.1, Suppliers should respond using the same subject headings and numbering structure 

as in this document. Are you referring to the 7 titles of Annex A? Will a proposal using 
different table of content be rejected?  

 

A22. Suppliers should use the Part 4 “Evaluation and procedures and basis of selection” structure or 
content in order to prepare its arrangement. For example, the M1 criteria should be used as header 
and then followed by the Supplier’s response to demonstrate compliance and so on for all following 
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criteria. If Suppliers determine additional information is required to complement its arrangement in 
order to assure its responsiveness, it should be added after and identified or referenced to 
accordingly. Although preferable, a proposal that is not using this table of content will not be 
rejected. 

 
Q23. At 5.1, “The certifications and additional information listed below should be submitted with 

the arrangement, but may be submitted afterwards”. There seems to be an ambiguity on the 
moment the certifications must be provided. Will an arrangement not containing the sub-
contractors related certifications be rejected? Can it be provided at subsequent RFP?       

 

A23.  There are no ambiguities. As indicated at 5.1, the certifications should be submitted with the 
arrangements. If they are not submitted with the arrangement, Canada will provide a time frame to 
the Supplier within which they will have to provide. Failure to provide the certifications and the 
additional information listed within the allowed timeframe will render the arrangement non-
responsive.   

 
Q24. Can the RFSA be extended by 1 week?       
 

A24.  The closing date is only extended to March 31, 2016, see included above changes. 
   
 
ALL OTHER TERMS AND CONDITIONS REMAIN THE SAME 
 
 

End of Addendum 2 


