Question 1: At para 2.1.2. of the SOW, it is written that “The Contractor... must possess the following
qualifications: effectively communicate in a clear and understandable manner in English and Japanese
and with the ability to discuss technical aspects of air force requirements”. We would like to ask if this
requirements applies only and directly to the Prime Contractor or can be applicable to our
Subcontractor(s). In other words, if we appoint a Subcontractor who satisfies this requirement, our
Company would liaise in English with CAF for all contractual and technical matters, while our
Subcontractor would liaise with CAF, as in English, as in Japanese, only for technical aspects, as
required by the SOW. Please, give us confirm on the feasibility of this possibility?

Answer 1: In response to this question the Statement of Work (SOW) will be amended as follows:
DELETE Para 2.1.2. in Annex “A” SOW in its entirety and REPLACE with the following:

“The Designated On Site Representative(s) must possess the following qualifications
a. Effectively communicate in a clear and understandable manner in English and Japanese,
and with the ability to discuss technical aspects of air force requirements; and

b. Possess a minimum of three (3) years experience in the provision of coordinator services
to units of similar size and scope within the specified geographical areas.”



