
Question 2: At para 2.1.2. of the SOW, it is required that the On Site Representative must "effectively 
communicate… in English and Japanese… and possess a minimum of 3 years experience… within the 
specified geographical areas". From the lettering of this requirement, we understand that the On-Site 
Representative can be also an employer of our Subcontractor(s) because it is not specified that he/she 
must belong to the Prime Contractor’s permanent workforce. But contemporarily, at ANNEX D, it is 
required that the designated On-Site Representative would sign for acceptance his/her appointment, with 
indication of the Position in the Company and with the signature and stamp of the Company. This 
ANNEX, apparently, seems to require that the On-Site Representative belongs to the Company 
submitting the Bid, that is the Prime Contractor. Due to this apparent contradiction, we would like to know 
if the On-Site Representative can be individuated not only among the staff of Prime Contractor but also 
among the staff of our Sub Contractor(s). In case this second possibility is allowed, which Company 
stamp has to be printed in ANNEX D: the stamp of the Prime Contractor submitting the Bid or the stamp 
of the Company (our Sub Contractor) where the On Site Representative is employed? 

 
Answer 2: In response to this question Annex “D” Bidder’s Point of Contact and Contact Details will be 
amended as follows:  
 
DELETE Para C in Annex “D” in its entirety.  
 
 


