
ATT. 13 
 
Question and Answer 
 
Q1.  Building Permit, does the GC need to apply or carry cost of Bldg. permit Commissioning Agent, does 
the GC need to engage and carry the cost of a commissioning agent 
A1. GC need to apply and carry the cost of the Building permit. GC will not carry the cost of 
commissioning agent. 
 
Q2. . In the spec 12 24 01 Part 2 - 2.1.3 in only mentions 1 type of fabric which means a Single Shade 
System, but in drawing A.501 (1) it shows a Double Shade System ( 2 bands ) . Can you please confirm if 
it's a Single Shade System or a Double Shade System? 
A2. Single Shade System.  

 
Q3.  In spec section 09 91 23 page 2 – 1.2.1 the painting work shall be inspected by a Paint Inspection 
Agency, acceptable to the specifying authority and local painting contractors association, is this required? 
If so which paint inspection agencies are acceptable? 
A3. Refer to the local painting contractors association. GC to submit the proposed agency for review by 
the consultant.  

 


