
 
ATT. 007 
 
Question: 
Are there any temporary support members required to be installed by the contractor before removing the 
bottom chord members? 
 
 
Answer; 
Per Section 05 12 33 (structural steel for bridges), Sub-section 1.5 (submittals), the contractor is required 
to submit the following; 

.5         Submit description of methods, temporary bracing and strengthening, sequence 
of erection and type of equipment proposed for use in erecting structural steel signed and 
sealed by a Licensed Professional Engineer. 

.6         Submit description of methods, temporary bracing and strengthening, sequence 
of removals and type of equipment proposed for use in removing structural steel signed 
and sealed by a Licensed Professional Engineer. 

 


