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Solicitation No. 1000184651 

To All Offerors: 
 
Please be advised that the Department has been asked for clarification relative to Solicitation 
1000184651 and we would like to submit the following questions and answers to all prospective offerors 
to assist in the formulation of bid packages: 
 
 
Question #1: 
 
On page 14 it clearly states that experience listed for a project cannot be counted twice: 
  

4.1.5 Listing experience without providing any supporting information describing where, 

when and how such experience was obtained will result in the experience not 

being included for evaluation purposes. Bidders are advised that the month(s) of 

individual Resource experience listed for a project in which the time frame overlaps that 

of another referenced project for the same named Resource will only be counted once. 

For example: Project #1 time frame is July 2013 to December 2013; Project #2 time 

frame is October 2013 to January 2014; the total months of experience for these two 

project references is seven (7) months. 

However, there is a great deal of similarity in the point rated criteria description for R1.1 and R1.3 see 
page 24-26 in regard to identifying relevant primary and secondary sources. 

Are we to understand that we cannot use the same project for both R1.1 and R1.3? 

Similarly, are we also expected to ensure that a project listed under R1.2 (description on pg 25) is not a 
repeat from R1.1 or repeated again under R1.3? 

Answer #1: 

The evaluation methodology and point rated criterion do not state that the same project cannot be 
referenced under R1.1, R1.2 and R1.3. 

Question #2: 
 
Could you please confirm that all of the research experience for Stream 1 (Research Analysis, Research 
Services and Document Management) must be Research Analysis activities as per the scope of work. 
 

Answer #2: 

Yes 



 

 
VANCOUVR#3567915 - v1 

Question #3  
 
I understand in reviewing section 4.1.7 that "Bidders may propose against either or both of the following 
Service Streams" and that each service stream will be evaluated separately. 
 
If bidding only on Stream 1, neither the Mandatory Requirement Table nor the associated Point-Rated 
Criteria Table, address / incorporate any of the deliverables associated with Research Services. The two 
tables associated with Stream 1 deal solely with Research Analysis skills and deliverables. 
 
If bidding only on Stream 1, should the Bidder include the Stream 2 Mandatory Requirement and Point-
Rated Criteria Tables to establish that they also meet the requirements for Research Services?  
 

Answer #3 

No, you do not need to include Stream 2 requirements if bidding for Stream 1 only. 

 

Question #4 

Can a person or company submit multiple separate bids using multiple companies that they own/control? 
Can I submit bids with each separate company using different researchers/resources for each bid? 
 

Answer #4 

Yes  

 


