QUESTIONS AND ANSWERS
SOLICITATION NUMBER 1000195072
Occupational Health Professional Services

Question 7

Are we supposed to be submitting an e-tender for this RFSO or are we to print off the charts and complete them
and send as a PDF?

Answer 7

You are to print off and complete the documents under the Stream that you are submitting a bid on, complete
them and send them in PDF in an email to Donna.pettit@canada.ca.

Question 8

In Section 5 - request for certifications - would providing our roster of specialists with their CMPA number and
College of Physicians and Surgeons License Number be sufficient as opposed to providing their actual license?

We vet our doctors regularly to make sure their credentials are up to date and for any new doctor to our roster.
Answer 8

A roster is acceptable. The CMPA number and College of Physician and Surgeons license number is acceptable only
if Health Canada can access these documents on line by using the numbers for each. Health Canada must also
know when the CPMA and licences expired, therefore the roster must also include the expiry date of the CPMA
and of the licence for each specialist.

Question 9

Section 5.3 Fees equal to provincial insurance fees? Would section 24, regulation 552 of the Health Insurance Act
apply as these are not within the Routine Schedule of Fees?

Answer 9

For services not within the Routine Schedule of Fees; the fees submitted by the bidder should be similar to those
fees asked from their privileged clients. Section 5.3.2 applies to all services under all streams. The bidder should
also refer to section 8.5.1.1 Ceiling Price.

Question 10

Please clarify section 8.2 - " a deliverable does not includes the performance of physician services"

Answer 10

In stating that “a deliverable does not include the performance of physicians’ services” means that there needs to
be something tangible, i.e. report as a deliverable. The act of performing an evaluation is not a deliverable in itself.

Question 11

Please clarify 8.6 - "evidence of actual costs" does this include the doctors' invoices to us?

Answer 11

This would apply to national health network companies, clinics etc where physicians provide their services under a

company, clinic etc and bill patients. In order for the company, clinic to be reimbursed they would need to provide
the invoices of the physicians as evidence of actual costs.
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Question 12

Annex A - refers to delivery point at SOH offices - most of our assessments take place in the offices of our providers
across the country or at clinics where we have space but not at our actual business office

Answer 12

If the services are provided in the SOH's offices across the country or at clinics where the SOH has spaces but not at
their actual business office, the SOH must ensure that the services are provided in accordance with the
appropriate medical standard of care and with the other standards and requirements described in the SOW.

Health Canada may request a list and addresses of those locations.

Question 13

Annex B - the pricing schedule and ceiling rates - do you want a flat rate for all service areas (Neuropsychology,
Psychiatry, Psychology and Occupational Medicine) regardless of where it is? Are "flat rate" and a "ceiling" rate
same thing?

Answer 13

Annex “B” does not need to be completed by the Bidder. The Bidder must complete the Financial Bid Documents
under Annex “D” and submit this with their bid.

Annex “B” is part of the resulting Standing Offer and Resulting Clauses. The information that is provided in the
Financial Bid Document under Annex “D” will be the information that is indicated in Annex “B” in any resulting
Standing Offer Agreement.

Question 14

We have a number of physicians (Physiatry and GPs) who have significant relevant experience conducting
Occupational Health medicine assessments — including fitness to work assessments — they are licensed to practice
medicine however are not licensed as Occupational Medicine Physician. Are they excluded from this bid or should
they be listed with the indication of the relevant experience?

Answer 14

A physician does not need to be licensed as an Occupational Health Medicine Physician to offer his-her services but
must have a licence to practice medicine and have the mandatory experienced requested under this RFSO.
Question 15

As the wording in the bid documents are worded specifically for physicians but there is also request for
Neuropsychologists and Psychologists who are not physicians please indicate what specific licensing requirements
are required other than the general licence provided by the College of Psychologists of Ontario. It is understood
that relevant clinical experience will be provided for those specialties under MT4B.

Answer 15

In the Mandatory criteria it indicates Physician/Offeror. If the Bidder is not a physician then they fall under an

“Offeror” and must meet the requirements indicated in the Stream that they are proposing to submit a bid on.
Specialty licence to practice from the respective Colleges, such as the College of Psychologists, is acceptable.



