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Q & A  
REQUEST FOR PROPOSALS (RFP) 

 
 
The Department of Foreign Affairs, Trade and Development (DFATD) would like to provide 
answers to the questions received in regards to RFP # 18-133254 

1. Questions and Answers  
 
The following question(s) have been received, and the department hereby answers as follows: 
 

1.1 Question No. 01: 
 

• Question:  
 
Under section 2.0 “Mandatory Technical Criteria” - M1 indicates that the bidder must 
demonstrate that they have Foreign associates or partner offices in the following 53 
jurisdictions – what documentation is required to prove that we have Foreign associates 
or partner offices in those jurisdictions?  Is a computer printout of the associate contact 
from our database sufficient as proof?  If not, what documentation is required? 
 

• Answer:   
 
Yes, we suggest the bidder provide an affidavit confirming that it has foreign associates 
or access to partner offices in such jurisdictions and append a printout of its data base 
reflecting the associate’s contact information. 

 

1.2 Question No. 02: 
 

• Question:  
 
Under section 2.0 “Mandatory Technical Criteria” M2 indicates that the bidder must 
demonstrate that they have registered a Trademark in at least 27 of the 53 jurisdictions 
of the mandates as listed in M1 above – what documentation is required to prove that we 
have registered a Trademark in the 27 jurisdictions?  Is a computer printout of the 
database record for each mark sufficient as proof?  If not, what documentation is 
required? 
 

• Answer:   
 
Yes, we suggest  the bidder provide an affidavit confirming that it has registered a 
Trademark in 27 jurisdictions and append a list of these jurisdictions (including recent 
ones) along with evidence of the registration such as a copy of the registration 
certificate. 
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1.3 Question No. 03: 
 

• Question:  
 
For the Financial Bid portion, please confirm that  we are to submit estimated hours for 
our services only, i.e. foreign associates charges are not included and that foreign 
associates charges will be in addition to our fees. 
 

• Answer:   
 
Yes, estimated hours for your services only.  
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