
 

ATT. 032 

Questions and Answers: 

Q1. Note 2 on drawing B-57 states that the contractor shall obtain all permits. Is a building permit 
 required for the new control building? 
A1.  A building permit is not required for the construction of the new control building. 

Q2. Questions regarding the Prefabricated Control Building:  
a)  Please provide the Interior wall height dimension (floor to ceiling). 

A2.  a)  Many electrical cabinets are 8 feet tall, so 10 feet (3.0 m) floor to ceiling height would be 

required. As specified on the structural drawing (S-57) “Prefabricated or cast-in-place building to 

be designed by the Contractor”. 

Q2. b) Regarding the exterior finish of walls. We can pre-fabricate the walls with plain, grey concrete 
and a sandblast finish but if the client is looking for something more aesthetically pleasing then 
we can pre-fabricate the walls with a simulated block and/or brick pattern with stain to provide a 
more realistic appearance. Please advise if there any specific requirements? 

A2. b)  Provide pre-fabricated exterior walls finished as per Section 13 34 23 Part 2. Use cedar 

shingles. 

Q3. Could you please confirm that all galvanized structural steel below deck level (such as floor 
 beams, stringers and bottom braces) should also be painted? 
A3.  Only the truss structural steel above deck level including the bottom chords excluding the 

 contact surfaces of bolted joints are to be coated. Please refer to Note #8 on Drawing B-24. 

Q4. Could you also confirm that the metalized pivot girder and the metalized pivot diaphragm must 
 also be painted? 
A4.  Only the truss structural steel above deck level including the bottom chords excluding the 

 contact surfaces of bolted joints are to be coated. Please refer to Note #8 on Drawing B-24. 

Q6.   Could you please confirm that the galvanized railings and the galvanized railing post that  shown 
 on the swing bridge and on the fixed bridge should also be painted. 
A6. The galvanized railings and galvanized railing posts are also to be coated. 
 

 

 


