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Q5.   When can we expect the mention "on hold-subject to confirmation" on drawing B-25 to be 
 removed?  
A.5. Refer to B-25 revision Attachment No. 041. 
 
Q24. Referring to drawing B-38 section 3, the welds of the diaphragm plate (PL20x490) are shown 
 to be on bottom and top flanges and one web only.  
A24.   Diaphragm plate (PL 20x490) is to be welded on both webs, as shown as “Typ.” on 
 Drawing B-38 Section 3.  
 
Q25. For constructability purposes and none accessibility the diaphragm plates should be fit to  bear on 
 top flange plate without weld and welded on 2 webs and bottom flange. Please confirm that the 
 diaphragm plates on section 3 and 4 will not be welded to the top flange fit to bear only).  
A25. Confirmed.  
 
Q26. Could you also supply welding details for the diaphragm plate (PL20) that we see in section 4 on 
 drawing B-38?  
A26. Please refer to Drawing B-38 Section 3 for details (except fit to bear on top flange without weld). 
 
Submarine Cable: 
Q27. HDPE Jacket is specified for the inner and outer jacket. Is HMW LLDPE acceptable? 
A27.  Yes. 

     
Q28. Steel wire armor is specified, is steel interlocked armor acceptable? 
A28.  No. 

  
Q29. Is there a specification for the “POE” cables? CAT 6, shielded / unshielded?  
A29. “PoE” meeting IEEE 802.3at-2009 PoE standard – unshielded twisted pair.  
 (To be use for CCTV security network cameras) 

   
Q30. More information required for Fiber optic cables. Fiber count/ single or multimode? Is there a 
 specific type of cable required? 
A30. Industry standard, 2-fiber/multimode. 
 
Q31. Fiber optic cable is to be installed in a stainless gel filled tube within the submarine cable. This 
 may add to the over diameter of the cable to fit into a 4” conduit.  Would the exclusion of the 
 stainless tube be acceptable? 
A31. The exclusion of the stainless tube is acceptable, as long as the submarine cable design 
 provides adequate layers of physical protection of the optical fibers, subject to approval. 
 
Q32. Are all wires/cables within the submarine cable to be rated at 600v? 
A32. Yes, except for fiber optic. 

_______________________________ 
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General Electrical: 
 
Q33. Note 7 on E10 describes a mobile generator. Is this included in the scope and if so please provide 
 a specification? 
A33.   The mobile generator unit is not included in the scope of work. 

 
Q34. Will the single submarine cable assembly shown on E40 be required to be installed in each of 

 the four runs of 4” RTRC conduit as shown? 

A34. Yes. 

_________________ 

 


