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Q & A 

 

Question 1: For us to be able to write a proposal for you that we can deliver to by March 31 

2019, it is quite important for us to set course dates in the proposal in order to 

plan for the live case study. To run such a live case study, we normally plan 

data collection in-between two phases of the course.  

  

As such, we would like to check if any of the following 3 options is acceptable 

to you: 

  

Course Phase 1: Jan 21 to Feb 8  

(Data collection: 5 weeks)  

Course Phase 2: March 11 to March 29 

  

Course Phase 1: Jan 28 to Feb 15  

(Data collection: 4 weeks)  

Course Phase 2: March 11 to March 29 

  

Course Phase 1: Jan 28 to Feb 15  

(Data collection: 3 weeks)  

Course Phase 2: March 4 to March 22 

  

Answer 1: The three options above would be acceptable provided that the course and live 

case study are completed by March 31, 2019.  

 

Questions 2: Could you confirm the address of the institution where you would like the 

training to take place? 

 

Answer 2: The course training will take place at the National Printing Bureau located at 

45, boulevard Sacré-Coeur, Gatineau (Québec) J8X 1C6.  

 

The live case study may take place at the same location or at another location in 

the Ottawa/Gatineau region, depending on the bidder's proposal and the 

requirements of the live case study. 

 

Question 3:  The proposal deadline is Dec 14. Around which date do you envision notifying 

the company that wins the bid?  

 

Answer 3: Assuming that there is no delay, it would be ideal if all bidders are notified 

before 31 December 2018. This is an estimated date ONLY. 

 

Question 4:  Question 4(a) : 
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For RT3, can individual past experience be used to demonstrate this, or does the 

contract have to be with the bidding company? For example, I have been a lead 

instructor on a NATO TAA course when working for another company; may 

this experience be used? 

 

Question 4(b) : 

 

If not, may subcontractor experience be used, or does the proposal then have to 

be a joint venture (in two company names)? 

 

Answer 4:  Answer 4(a): 

 

No, individual past experience cannot be used. The experience must be from the 

bidding company. 

 

Answer 4(b): 

 

No, a subcontractor of the bidder cannot be used. If a joint venture bidder 

submits a proposal demonstrating that they meet the experience requirements 

outlined in RT3, than points may be awarded.   

 

Please note that section 4.1.1.1 Joint Venture Experience of the RFP must be 

followed. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


