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Radio Frequency Filters 
 

Number Questions/Answers/Amendment 

Question 1 Just to clarify in Annex A section 4.1 Item #7 the specification is: 

  

Band rejection    3.0 dB max. DC – 1700 MHz  

Insertion loss      30 dBc max. @ 1800 – 8000 MHz  

                               

Should this be the other way around?  

Band rejection    30 dBc max. @ 1800 – 8000 MHz 

Insertion loss      3.0 dB max. DC – 1700 MHz 

 

Answer 1 There is indeed an error in the specifications. It should read: 

  

Band rejection    30 dBc min. @ 1800 – 8000 MHz 

Insertion loss      3.0 dB max. DC – 1700 MHz 

  
Amendment 1 Please refer to the Statement of Requirement on page 16, Annex A, 

Section 4.1, Item # 7 for changes made.  

 

  
Question 2 A. Mechanical footprint or size constraints? 

B. Environmental requirements?  

 Operational temp 

 Moisture 

 Vibration 

 



Number Questions/Answers/Amendment 

Answer 2 A. No footprint or size constraint. 

B. Environmental 

 Temperature: -40C – 125C (flexible, temperature is not a 
 major concern) 

 Moisture: no constraints 

 Vibration: no constraints 

  
Question 3 Can we get more information such as a preferred manufacturer and 

part numbers? 

Answer 3 No preferred manufacturer or part numbers 

  
Question 4 Are the specifications strictly need to be followed or some deviation 

will be acceptable? 

Answer 4 Yes specifications should be strictly met 

  
Question 5  Referring to Item #3 in the specification: 

I do not believe that it is technically feasible to meet the frequency 
range specification to 16000MHz.  A notch filter will respond to 
harmonics of the notch frequency and will reject them as well.  Here 
the fundamental frequencies that we are removing is  3875 – 3925 
MHz with a center of 39000MHz.  Therefore the third harmonic falls 
around 12000MHz.  We can provide a filter that will reach DC to 
16000MHz but it will have two reject bands within that range.  Will this 
meet the specifications required? 

 

Answer 5 There is indeed an error in the specifications. It should read: 

 
Insertion loss 1.5 dB max. @ DC – 3825 and 3975 – 6000 MHz 

  
Question 6 Referring to Item #7: 

Is it possible to change the start of the reject frequency from 1800MHz 
to 1900MHz?  This is due to the sharpness of the filter required to 
meet this specification. 

Answer 6 Yes that range is acceptable. 
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