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Amendment No. 002 

This amendment is being raised to provide a response to Request for Clarification. 

Q1. Section 3.2.3 Past Experience; Subsection 2 (e) requires that the proponent list senior 
personnel and project personnel who were involved as part of the project team and their 
respective responsibilities. Can PWGSC please confirm if the proponent should state if the 
project being showcased was part of a PWGSC Standing Offer, and for projects completed under 
a Standing Offer that the proponent should specifically list who the Consultant’s Standing Offer 
Manager and Call-Up Team Leader was for those completed assignments (per AA.1.1.2.1 and AA 
1.1.2.2 respectively).  

R1.  If the projects showcased by the Proponent were completed under a previous Standing Offer 
with PWGSC, the Standing Offer Manager and Call-Up Team Leader should be mentioned if they are still 
in employement by the Proponent, are part of the management of services for this standing offer, and 
their abilities have been demonstrated in the previous Standing Offer. PWGSC reserves the right to verify 
all information presented by the Proponent pertaining to projects under previous Standing Offers.  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Q2. Section 3.2.5 Project Personnel Expertise and Experience;  Subsection 2  requires the 
proponent provide a (c.v.) for a Senior Bridge Technologist. Could PWGSC please clarify the 
duties required of this individual. Will the standing offer require the services of a CAD, or is this 
person required to perform supervision of construction activities, or is the intent to have an 
individual with a combination of both? 

R2. The Senior Bridge Technologist is expected to support the Senior Personnel in all pertinent 
engineering activities under this standing offer. Preparing tender documents, participating in design 
development and delivery of design drawings, as well as construction and contract administration are 
examples of where a Senior Technologist can be expected to perform within the Required Services of this 
Standing Offer.  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Q3. The Required Services (RS) section outlines the services required under this Standing Offer. 
RS1.1 specifically lists the BRIDGE DESIGN GENERAL REQUIREMENTS. RS1.1.1 refers to Door 
Hardware, RS1.1.2 refers to Epoxy Coating, and RS1.1.3 refers to Painting, RS1.1.4 refers to 
Sealants, and RS1.1.5 refers to Asbestos Abatement. 

Can PWGSC please clarify if there are other RS required under BRIDGE DESIGN GENERAL 
REQUIREMENTS? Such as Review, Principles, Quality, and Regulations listed under RS1.2 CIVIL 
DESIGN. 
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R3. RS 1.2 to RS 1.4  inclusively refers to regulations governing the design of elements that are part 
of the asset but are not bridge related. The site includes a heritage building, a control room, wharfs and 
marine structures.  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Q4. Within section 3.2.3, the RFSO mentions “Past project experience from entities other than the 
Proponent will not be considered in the evaluation unless these entities form part of a joint venture 
Proponent”. Would it be acceptable to use projects completed by Key Personnel employed by the 
Proponent that was completed while at another firm? Please confirm that it is acceptable to use past 
project experience led/completed by Key Personnel while at a previous firm, but is currently employed by 
the Proponent.  

R4. The past experience of the Proponent is evaluated separately from the Senior Personnel and Project 
Personnel Experience. The Proponent must not include the projects from other Proponents in the Past 
Experience to be evaluated in SRE section 3.2.3 

Key Personnel will be evaluated in SRE sections 3.2.4 Senior Personnel Expertise and Experience and 
3.2.5 Project Personnel Expertise and Experience. It is acceptable to use projects completed by the 
Senior and Project personnel employed by the Proponent that was completed while at another firm. 
Eligible projects for senior and project personnel will be accepted up to a completion year of 2009 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Q5. Within section 3.2.3, the RFSO mentions “Past project experience from entities other than the 
Proponent will not be considered in the evaluation unless these entities form part of a joint venture 
Proponent”. Would it be acceptable to use projects completed by a firm acquired by the Proponent? 
Please confirm that it is acceptable to use past project experience led/completed by a firm that has been 
legally and fully acquired by the Proponent. 

R5. If the acquired firm is operating as a separate legal entity, it would not be permitted to use their 
completed projects for SRE Section 3.2.3. In GI 1 Definition, the Proponent “means the person or entity 
(or, in the case of a joint venture, the persons or entities) submitting a proposal to provide services under 
a call-up resulting from a standing offer. It does not include the parent, subsidiaries or other affiliates of 
the Proponent, or its sub-consultants.” Therefore, only the Proponent’s experience, can be used for SRE 
Section 3.2.3. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Q6. On Page 61 of 107, the content under RS1.1 to RS1.4 appears to be not relevant to the LaSalle 
Causeway RFSO? Please confirm. 

R6. Please see R4. 

All other terms and conditions of the solicitation remain the same. 


