
r51176 Q&A 2 

Q1: Regarding the article 2.3.1. CAN/CGSB-044.227 and ANSI/BIFMA X5.5, Is it mandatory to meet both 

CAN/CGSB-044.227 and ANSI/BIFMA X5.5, or will you accept the units to meet only one of these 

standards CAN/CGSB-044.227 OR ANSI/BIFMA X5.5? 

A1: Need to meet both standards 

 

Q2: Regarding the article 2.4. Electrical systems and components: To CAN/CSA C22.2 No. 203. Is 

CAN/CSA C22.2 No. 60950-1-07 or UL 60950-1 acceptable too? These regulations fully meet the CSA 

requirements. 

A2: Not acceptable 

 

Q3: Regarding the article 4.1.2.2. Minimum 25.4 mm (1”) thick to a maximum of 38.1 mm (1.5”) thick 

finished height with high-pressure laminate, 3 mm thick flat PVC edge trim and flat edge profile. As we 

apply metric systems and standards on our products, is it acceptable the minimum 25 mm thick instead 

of 25.4 (1”)? 

A3: acceptable 

 

Q4: Is it mandatory to submit certificates and test reports for standards in the article 4.1.2.2.1. to 

4.1.2.3. and 4.1.3.1.2. to 4.1.4. ? 

A4: Yes, certificates and test reports for standards need to be submitted. 

 

Q5: Regarding the article 4.1.1. Will you accept the units with 3 stage columns and height adjustment 

range from 560 mm to 1210 mm (the thickness of table top is not included)? 

A5: Not acceptable 

 

Q6: Regarding the article 4.1.3.1. our height adjustable tables assure strength and stability throughout 

the entire range of motion without needing cross bracing, as the steel frame provide enough protection 

throughout the entire range of motion. Please change this article and add “if required” term for cross 

bracing. 

A6: We will not change our product requirement. 


