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Question #7: Can bidders provide rates in foreign currency? If so, would the following (taken from the 

Buy and Sell website) apply?: 

o 5.45.15. Bids in Foreign Currency: Unless the bid solicitation specifically requires bids to 
be made in Canadian currency, bids that are made in a foreign currency must be 
converted to Canadian currency for evaluation. The Bank of Canada rate published by 
16:30 ET on the bid closing date, or on another date specified in the bid solicitation, must 
be applied as a conversion factor to the bids made in foreign currency. 
 

Answer #7: Yes, bidders can provide rates in a foreign currency. The reference to Buy and Sell Chapter 5 

article 5.45.15 will be used to guide the financial proposal for purposes of evaluation. 

 

Question #8:  We would like to inquire if per minute rates would be accepted. This is because not all calls 

would take up to an hour long in length so that is why our pricing model is set in per minute rates. 

Answer #8: The Basis of Payment at section 6.7.1  Basis of Payment of the Request for Proposal has 

been modified to change from hourly to per minute rate.  Amendment 3 to the Request for Proposal is 

attached 

 

Question #9: Will you require scheduled telephone services, or do you anticipate that all calls will be 

made on an on-demand/immediate basis? We ask this as there are different pricing structures for 

scheduled vs immediate phone and the amended pricing table only allows for one hourly rate to be 

included. Should you require pricing for both scheduled and immediate services, would you consider 

amending the pricing table to provide for this?              

Answer #9: All calls will be on an as and when required basis.  The Basis of Payment at section 6.7.1  

Basis of Payment of the Request for Proposal has been modified to change from hourly to per minute 

rate.  Amendment 3 to the Request for Proposal is attached. 

 

 

 


