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Amendment 001 is issued to amend the RFP and provide answers to questions received from the 
industry.  

Amendments 

1. At page 26 of 45, Part 6, article 6.2.2 Supplemental General Conditions, delete:  

4010 (2012-07-16), Services - Higher Complexity, apply to and form part of the Contract. 

And replace with: 

Supplemental general conditions 4003 (2010-08-16) Licensed Software; and 

Supplemental general conditions 4004 (2013-04-25) Maintenance and Support Services for 
Licensed Software 

2. At page 29 of 45, Part 6, article 6.11 Priority of Documents, delete:  

the supplemental general conditions 4010 (2012-07-16), Services - Higher Complexity; 

And replace with: 

the supplemental general conditions 4003 (2010-08-16) Licensed Software;  

the supplemental general conditions 4004 (2013-04-25) Maintenance and Support Services for 
Licensed Software 

Questions and Answers 

Question 1 

Appendix B - Basis of Payment p. 44 
Annual usage is described as "unlimited", however, the price charged must appear as "unit". We therefore 
understand that this is a "bulk" subscription covering a certain number of participants. How many potential 
learners would be affected by the use of the e-learning program?  

Answer 1 

We anticipate that unlimited licenses to the online platform will be offered to employees in our sectors 
(approximately 3,500 employees) to enhance their second official language learning, with or without 
tutoring. However, it is still difficult to determine how many employees will participate. 

Question 2 

Section 4.1 - Self-study without tutoring p. 36 
You mention that learners who have chosen this type of training will be required to complete an "initial 
oral assessment" to evaluate their eligibility for the test preparation program. In the event that they do not 
have the required level, the provider is required to "submit a detailed learning plan". Since self-directed 
learners only (without tutoring) are not eligible for the oral aspect of the preparation, do you consider the 
online placement test to be sufficient or do you wish to assess their oral skills as well? We have an online 
placement test for learners who are doing self-study only (no tutoring).  

Answer 2 

An online placement test for this type of training without tutoring will be deemed sufficient. 
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Question 3 

Section 5.1 – Pedagogical Advisor and Teacher Resource Requirements p.38 
You mention that technical training on the use of the WebEx platform must be provided by the 
educational consultant. Would you agree to this training being conducted by a representative of the 
technical team?  

Answer 3 

Yes, this option is acceptable.  

Question 4 

Section M5, Tenderer's Teaching Resources p.15
It states "The contractor must provide a copy of the evaluation. Failure to provide this document will result 
in the bid being declared non-responsive and the evaluation will be rejected. "Do you wish to receive a 
copy of the language evaluation to be completed by the teacher resource(s), or the evaluation of each of 
the proposed teacher resource(s)?  

Answer 4 

The evaluation of the proposed teaching resources. 

Question 5 

Section R4.2, Teacher Resources p.22 
It states that "the bidder must provide written confirmation of the hours taught by each teacher 
resource...". Can this confirmation be provided by the pedagogical advisor or vice-president? If so, what 
authority can do so?  

Answer 5 

The Vice-President will be able to certify hours of teaching resources. 

All other terms and conditions remain the same. 


