
RFP QUESTIONS AND ANSWERS 

File:  W6369-21-X043 

Initiative:  X-Ray Detector Kits 

RFP Issued:  17-FEB-2021. 

RFP Closed:  04-MAR-2021 at 2:00 PM EST. 

Number Questions/Answers/Amendments 

Question 1: Will there be any more technical requirements, than are already 
indicated in the Solicitation document? 

Answer 1: No. All technical requirements are detailed under Annex A – 
Statement of Requirement of the solicitation document. 

Question 2: Do you require CT & Mammography measuring capabilities in addition 
to the listed Rad/Fluoro & Dental (intraoral & PAN) requirements? 

Answer 2: No. 

Question 3: A "Test Stand" is noted. Can you provide more details on what the test 
stand is required for? HVL or holders specific to x-ray machine OEM? 

Answer 3: As part of the manufacturer’s/supplier’s test kit, a test stand must be 
included to hold any sensors/equipment in taking the specified 
measurements. 

Question 4: Are you able to provide details on your existing meters? (Brand/Type) 

Answer 4: RaySafe Xi (Base Unit, R/F Detector and Survey Detector) 

Question 5: The solicitation states that we have to submit the financial bid 
separately. Does this mean it would be one email for pricing and 
another email with the specifications? 

Answer 5: Refer to article 3.1 Bid Preparation Instructions: 

“Canada requests that Bidders provide their bid in separately bound 
sections as follows: 

Section I: Technical Bid - one (1) soft copy submitted by email, 

Section II: Financial Bid - one (1) soft copy submitted by email, 

Section III: Certifications - one (1) soft copy submitted by email. 

Prices must appear in the financial bid only. No prices must be 
indicated in any other section of the bid.” 



Number Questions/Answers/Amendments 

Amendment 1 RFP W6369-21-X043 is hereby amended as follows: 

 

DELETE “04-MAR-2021 @ 2:00 PM EDT” from the RFP Closing Time 
and Date on Page 1 of the RFP. 

 

INSERT "04-MAR-2021 @ 2:00 PM EST" as the RFP Closing Time 
and Date on Page 1 of the RFP. 

Question 6: What is the accurate energy range required for the X-ray detectors? 

Answer 6: There is no specific energy range requirement. 

 


