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The referenced document is hereby revised; unless
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Amendment No. 003 
 

This amendment is being raised to provide responses to Requests for Clarification. 
 
REQUEST FOR CLARIFICATION 
 
 
Q10. Minimum years experience are not provided for the requested roles and levels in APPENDIX B - 

PRICE OFFER and APPENDIX C – TEAM IDENTIFICATION.  Would it be possible to specify the 
number of years of experience required for all discipline roles and levels in Appendix B and C? 

 
R10.      Numbers of years of experience are required on the evaluation pages. Cross references to 

Appendix B and C are not recommended because they may exceed 40 page limit and it will 
become a very time consuming task to follow through. 

 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

 
Q11. For APPENDIX B - PRICE OFFER, are all “Fixed Hourly Rates” to be firm “ceiling” rates for all by 

discipline Categories 1. To 7. and for “senior” and intermediate” levels? 
 
R11.  Yes 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
 
Q12. For APPENDIX B - PRICE OFFER, please clarify what the TOPOGRAPHIC AND BATHYMETRY 

SURVEY rates should include.  Is this a rate for an individual surveyor or survey crew? Does it 
include vehicle and all other ancillary equipment required? 

 
R12.  This is for individual rate, disbursements and equipment should not be included.   
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
 
Q13. Regarding 3.2.4 Senior Personnel Expertise and Experience (2 persons), please confirm that 

“approximately two (2) pages per senior personnel” are to be included as part of the 40 page limit 
for the submission. 

 
R13.  Two (2) pages are to be included as part of the 40 page limit for submission. 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
 
Q14. Regarding 3.2.5 Project Personnel Expertise and Experience (2 persons), the statement 

“approximately two (2) pages per personnel” is omitted.  Please confirm that for 3.2.4 Project 
Personnel Expertise and Experience (2 persons), shall also include “approximately two (2) pages 
per project personnel” and that these too are to be included as part of the 40 page limit for the 
submission. 

 
R14.  The two (2) pages per personnel, does not apply to section 3.2.5. It is up to the Offerors how 

many pages they want to include for section 3.2.5, and it will be as part of the 40 page limit for the 
submission.  
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Q15. Please confirm that the requested five 3.2.3 Past Experience descriptions are to be included as 
part of the 40 page limit for the submission. 

 
R15.  Confirmed. 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
 
Q16. If Offerors have worked on past Standing Offers, are individual call-up assignments emanating 

from a Standing Offer Agreement deemed acceptable to serve as one or more of the five 
“significant projects completed” being requested in Section 3.2.3 Past Experience? 

 
R16.  Yes. 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
 
Q17. Please clarify “significant projects completed within the last five (5) years”.  For example would 

design phase activities completed substantially be evaluated in full, even if construction has yet to 
commence and/or is in progress? 

 
R17.   To gain the full points, the Offeror should demonstrate that they have participated in a range of 

projects requiring a full scope of services in accordance with the Required Services (RS) section.  
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
 
Q18. Please confirm that reference projects to be included as one or more of the five “significant 

projects completed” under Section 3.2.3 Past Project Experience , will not be considered in 
evaluation if those projects completed solely by a “Subconsultant/specialist” firm but they will be 
evaluated if the Offeror and Subconsultant/specialist firm form a joint venture in accordance with 
GI18. 

 
R18.  The projects completed exclusively by Sub-Consultants will not be considered, however the 

projects completed as part of joint venture will be considered in evaluation.   
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
 
Q19. The RFP reads that “Sub Consultant/specialist” can be named as part of the 3.2.4 Senior 

Personnel Expertise and Experience.  Can proponents also name “Sub Consultant/specialists” as 
part of 3.2.5 Project Personnel Expertise and Experience? 

 
R19.  For section 3.2.4, with the exception of Civil/Structural Bridge Engineering which must be 

performed in-house, Sub Consultant/specialist can be named as part of the personnel experience 
and same applies to section 3.2.5. 

 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
 
Q20. Both 3.2.4 and 3.2.5 indicate that “Past expertise and experience of personnel not within the 

Offeror's (or joint venture) organization will not be considered in the evaluation. For “Sub 
Consultant/specialist” personnel experience, does this requirement also apply for those 
personnel, that past experience must have been conducted while employed with the Sub 
Consultant’s/specialist’s current firm of employment? 

 
R20.  Yes. 
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Q21. APPENDIX C – TEAM IDENTIFICATION lists both Senior Civil/Structural Movable Bridge 
Specialist Engineer as well as Senior Civil/Structural Fixed Bridge Specialist Engineer in separate 
line items.  Can these two roles be fulfilled by the same individual? 

 
R21.  Yes 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
 
Q22. Please clarify if corporate CVs will be required for all positions stated in APPENDIX C – TEAM 

IDENTIFICATION.  If so is it acceptable to include them in an appendix and would there be a 
page limit for each corporate CV?  Also what scoring rating/weighting will be applied to the 
broader team credentials?  It is recognized that the two 3.2.4 Senior Personnel and two 3.2.5 
Project Personnel each have rating weighting of 15 points each (30 points total). 

 
R22. Yes, corporate CVs will be required for all position stated in APPENDIX C -TEAM 

IDENTIFIICATION, however, CVs submitted as part of APPENDIX C will not be 
considered/included in the point rated evaluation process.  

 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
 
 
All other terms and conditions of the solicitation remain the same. 
 
 


