
QUESTIONS & ANSWERS FOR RFSO 1000227016 

Q&A QUESTIONS & ANSWERS 

Q5 For the above referenced RFP, we have noticed that two different closing dates are noted. On 
the RFSO cover page, the closing date is July 23, 2021 and Buyandsell.gc.ca has a closing 
date of August 3, 2021. Can you please confirm which date is correct? 

 

A5 The closing date for this RFSO is July 23, 2021 

Q6 The solicitation asks for two Project Personnel in M2, each with two years of experience and 
accreditations with PGO or PEO.  Task 2 of the RFSO includes Risk Assessment components 
(i.e. HHERA) and PGO/PEO are not applicable to these specializations. Would a candidate 
with an equivalent level of Risk Assessment experience and/or other qualifications (i.e. QPRA) 
be accepted in lieu of PGO/PEO “good standing” or “in-training status”? 
 

A6 A candidate with the QPRA designation is only accepted for work related to the Risk 
Assessment component under Task 2 of the RFSO. Please state that specifically in the 
proposal, and provide curriculum vitae of the candidate along with documentation 
proof. Note that qualifications of the QPRA candidate has to follow the definition 
under section 6 of the O. Reg 153/04. For grading purposes, only project personnel 
candidate proposed that meet the mandatory requirement M2 will be considered. 

Q7 Can a sub-consultant be named to a Key Personnel role for evaluation in M2 and R3? 
Similarly, can a sub-consultant-led project be named for evaluation in R4?  

A7 Qualified personnel from the sub-consultant can be named as a Key Personnel role for 
evaluation in M2 and R3. Sub-consultant-led project can also be summarized as per 
evaluation criteria R4. The Consultant and sub-consultant in this case can be 
considered as a joint venture (refer to section 7.9). Note that the personnel proposed 
has/have to be the same personnel conducting the work during a Call-up. Any resource 
substitution or replacement has to follow section S.W.9 of the RFSO. 

Q8 The solicitation makes mandatory two Senior Field Technicians, each with five years of 
experience and Ontario Association of Certified Engineering Technicians and Technologists 
(C.E.T.) designation. 
 
1) Would an Applied Science Technologist (A.Sc.T.) designation from the Ontario Association 

of Certified Engineering Technicians and Technologists be acceptable instead of a C.E.T. 
designation? 

 
2) Would a C.E.T. designation from another province outside of Ontario (for example, C.E.T. 
designation from Certified Technology Professionals of Nova Scotia (TechNova)) be 
acceptable?   

 

A8 1) A.Sc.T. designation from OACETT is accepted; 
 

2)         Designations from Ontario would be preferred. However, if the personnel with 
equivalent designation of C.E.T. from another province of Ontario has minimum years of 



experiences and technical knowledge working in Ontario (as per M2 and R3), it will be 
accepted. 

 


