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ADDENDUM NUMBER: THREE 
 
ISSUED BY: SEPW Architecture Inc. 
 206 – 1275 Broad Street, Regina, SK S4R 1Y2 
 PH. (306) 569-2255 
 
PROJECT:  ESDC – PPT REGINA AMALGAMATION  
 REGINA, SK 
 
 

This Addendum forms part of the Contract Documents and amends the original Drawings and 
Specifications dated 2021-03-17, previous Addenda if applicable and as noted below.  This Addendum 
consists of 2 pages and attached Specification Sections and Drawings as listed below. 
  
Ensure that all parties are aware of all items included in this Addendum. 
 

The following revised or additional Specifications and Drawings accompany and form an integral 
part of this Addendum: 
 
Section  Title Date of Issue 
 n/a  

 
Dwg. No.  Title Date of Issue 
 n/a  

 
A-3-x REF. DRAWING A0.0 
 
.1 Reference Detail 1, Key Plan; CLARIFICATION, the parking lot identified as “Potential 

laydown area and contractor parking” is owned by the City of Regina. All requests for rental 
of these parking spaces would need to be coordinated through the City of Regina.    

 All construction personnel will be responsible for procuring all their own parking and 
exterior laydown areas. 

 
A-3-x REF. DRAWING A2.4R1 
 
.1 Reference Detail 2, Large Scale Plan; CLARIFICATION, grab bars are required on the two 

walls adjacent to the water closet as per Section 10 28 00 and Drawing A3.1R1. 
 
A-3-x REF. GENERAL QUESTIONS RAISED BY BIDDERS 
 
.1 Q#10-1: Is there any building permit applied for or we shall include building permit cost in 

our tender price? 
 
 Q#10-2: What is the anticipated start date for this project? 
 
 Q#10-3: Are we required to submit SRCL (security requirements check list) form along with 

bid submission? 
  

 Q#10-4: Should our bid price be exclusive of both GST and PST?  
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 A#10-1: Refer to technical specification SUMMARY OF WORK Section 01 11 00 clause 
1.11.2. “Contractor shall obtain and pay for all building permits.”  

 A building permit application has been made and is ready to be picked up and paid for by 
the successful contractor. 

 
 A#10-2: Refer to both (1) technical specification PROJECT MEETINGS Section 01 31 19 

clause 1.2.1. ‘’Within 10 days after award of Contract, request a meeting of parties in 
contractor to discuss and resolve administrative procedures and responsibilities.’’ And (2) 
INVITATION TO TENDER EV385-220151/A BID AND ACCEPTANCE FORM BA06 
CONSTRUCTION TIME ‘’The Contractor must perform and complete the Work within 
thirty-two (32) weeks from the date of notification of acceptance of the offer.’’ 

 
 A#10-3: No, the SRCL does not need to be submitted with the bid submission.  
 
 A#10-4: Refer to INVITATION TO TENDER EV385-220151/A BID AND 

ACCEPTANCE FORM BA04 THE OFFER ‘’excluding Applicable Taxe(s)’’. Refer to 
GI04 for definition of Applicable Taxes. 

 
.2 Q#11: Please note that 1.9/01 52 00 states that “Provide and pay for Commissionaire security 

personnel for duration of the Work Refer Section 01 14 00,” but 1.5.3.1/01 14 00 states that 
“The General Contractor must retain and pay for Commissionaire presence on site whenever 
Work is taking place in occupied spaces after regular working hours.” So I am not sure 
which of the above provision will be applicable? Please clarify. 

 
 A#11: Both provisions are applicable. The General Contractor will be required to retain and 

pay for a Commissionaire whenever work is taking place in occupied spaces after working 
hours and the provisions will be required from the start of work of this contract to the 
completion of work of this contract. Refer to Section 01 11 00, article 1.8.6 for designated 
occupied areas.  Refer to Section 01 14 00, article 1.4.1 for spaces where work is to be 
completed after hours. 

 
.3 Q#12: Can you please advise what areas/rooms are considered as Occupied Spaces in this 

tender so that we can allow for Commissionaire? 
 
 A#12: Refer to 01 11 00, Article 1.8 - Departmental Representative Occupancy.  

  
.4 Q#13: Please advise if Temporary Hoarding Wall shall be constructed of 13 plywood on 

BOTH sides of 2x4 lumber or 13 plywood on ONE sides of 2x4 lumber? 
 
 A#13: Plywood is only required on one side of the hoarding wall assembly. 
   

END OF SECTION 


