
 

 

UNCLASSIFIED - NON CLASSIFIÉ 

Q34: With reference to EP008-212103/A - RP-3.1 S.A – R2 a-i), we are not certain what this 
Requirement is stating, can Canada clarify and explain, possibly re-word the requirement to 
make it more understandable?   

R2 a - i) How the Supplier will acquire all of the services, such   as to be provided directly by 
the Supplier themselves, or instead to be provided by project team members including others 
working for the Supplier, such as through subcontracts, or as part of a joint 
venture/partnership which  includes the Supplier; 

A34:  Criteria R2 a – i) should be read in reference to criteria R1 where Canada is seeking 
information on how the Supplier and their team members will organize. For criteria R2 a – i, 
Canada understands that the suite of services described in the Statement of Work may not be 
part of a single supplier’s current service offering. With this question, Canada wishes to 
understand how the supplier will be organized, contractually with others, to deliver the full suite 
of services. More specifically, with respect to the Statement of Work services, Canada seeks to 
understand:  

- which services the Supplier will provide directly themselves;  

- which services will be provided via a member of the Supplier’s joint 
venture/partnership or other similar arrangement; and  

- which services will be provided by the Supplier’s project team members including 
others working for or employed by the Supplier, such as through subcontracts, or in 
some other similar arrangement with the Supplier; the Supplier should specifically 
describe how they plan on acquiring these services.  

 
Q35: In Amendment 004, Item 3), a) states “Delete 2.2.1 in its entirety” and b) to Insert a new Overview 
of Requirements. There is no section 2.2.1 in Annex A Statement of Work. Is the reference meant to be 
Section 2.1.1 in Annex A Statement of Work? 

A35: This is a typo.  The correct section is 2.1.1 of Annex A – Statement of Work. 
 

Q36: Could you please clarify if an architect must be the prime consultant on this RFSA? 

A36: An architect is not specifically required to be the Supply Arrangement holder.  Please refer 
to Question and Answer #22 found at this link - 
ABES.PROD.PW__GB.B009.E80295.ATTA012.PDF  
 

Q37: Can a sub-consultant bid with different prime consultants? 

A37: Yes.   
 

https://buyandsell.gc.ca/cds/public/2021/09/14/8d23f3dd761133aa4033e23676da7ef4/ABES.PROD.PW__GB.B009.E80295.ATTA012.PDF

