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ADDENDUM #3 

CDIC RFSA 2020-2842 – 2021 REFRESH 

Issued: December 23, 2021 

 
1. Title 

 
Information Technology Staff Augmentation and Project Delivery Services 

 
2. Questions and 

Answers 
Unless otherwise specified, capitalized words and terms have the meaning set out in 
the RFSA. All questions were received in English. In the event of any discrepancy, 
inconsistency or conflicts between the wording of the English or French version of this 
Addendum #3 or any related documents, the wording of the English version shall 
prevail. 
 
This Addendum #3 is issued to provide the following response to questions received 
from Suppliers to the RFSA referenced above:  

  
Q10. Under item 9.3 (b) of Article 9 of the proposed Professional Services 

Agreement (page 84 of the PDF), "CDIC may arrange, upon such 
terms and conditions and in such manner as CDIC deems 
appropriate, for any uncompleted Services to be completed and the 
Supplier shall be liable to CDIC for any amounts in excess of the Total 
Fee as are required to retain a replacement Supplier to complete the 
Services. CDIC may, in its sole discretion, withhold from the amount 
due to the Supplier upon termination of this Agreement such sums 
as CDIC determines to be necessary to protect CDIC against any 
excess costs it might incur in relation to the retention of a 
replacement Supplier and the completion of the Services.” 
 
We see how this would apply to managed services/contracted fee-for-
service relationships. Would this also be applied to Staff 
Augmentation relationships, given that completion of project work by 
individual resources brought in by CDIC is not under the direct 
control of the vendor? Replacement and warranty terms for an 
individual resource dismissed by CDIC are appropriate, but under 
what circumstances and how would this broader condition be 
applied? 
 

A10. As per Section 14, Resulting Agreements and Term of Agreement, CDIC 
intends to award agreements based on Schedule “F” (Form of 
Professional Services Agreement) to successful Suppliers. As such, any 
dialogue related to the Professional Services Agreement will only be 
considered with successful Suppliers. 
 

Q11. Given the upcoming holiday period, would the client please extend 
the response deadline to February 7, 2022 to align with the CDIC 
RFSA 2020-2875 – 2021 REFRESH? 
 

A11. No, the Proposal Submission Deadline will not be extended. 
 

Q12. We won RFSA # 2020-2842 on December 15, 2020 for 4 of 7 service 
categories. We negotiated Terms and Conditions for this contract at 
the time of award. We are planning on responding to RFSA - 2020-
2842 - 2021 REFRESH for the remaining service categories. Please 
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confirm that the additional service categories would be added to our 
existing agreement if awarded. 
 

A12. Yes, the additional Roles under the Service Categories will be added to 
your existing agreement, if awarded.  
 
Please see response to Q7 in Addendum #2, dated December 20, 2021. 
 

Q13. In Appendix A-1, in the first paragraph, the RFSA states, "Projects 
undertaken by CDIC may require either an individual resource or a 
team of resources to work with CDIC." Given that statement, would 
CDIC please explain how it differentiates between the streams if 
Stream 1 could be a request for multiple resources (a team)? It is 
typical that a supplier places multiple resources on the same project; 
would this qualify as Project Delivery Services - Stream 2? 
 

A13. For Service Stream #1, (Staff Augmentation Services) more than one 
resource may be required. For additional clarity, there may be a need for 
multiple resources to fulfil multiple roles.  
 
For Service Stream #2 (Project Delivery Services) a list of key personnel, 
the relationship lead and other roles and resources involved in performing 
the services may be required. 
 

Q14. In Schedule B, on page 49, section a) under Reference Engagement 
Form states, "The information provided in the Reference Engagement 
Form must reflect Engagements the Supplier has completed after 
January 1, 2015, and prior to the Proposal Submission Deadline. Any 
Engagement with a completion date prior to January 1, 2015, or after 
the Proposal Submission Deadline will not be considered for 
evaluation and will be disqualified." Can this be amended to include 
engagements that may not be completed by the proposal deadline, 
but, the initial project/deliverable was completed and the client 
extended the initial contract period so that the resource could work 
on a different project altogether, or, a different part of the project, or 
just continue on a support and maintenance basis? We have found 
that this is often the case when a resource is competent and the client 
wants to extend beyond the initial contract period and deliverables. 
 

A14. No, the requirement for Reference Engagement Forms to reflect 
Engagements the Supplier has completed after January 1, 2015, will not 
be amended.  
 
For additional clarity, a Reference Engagement that has deliverables which 
include on-going maintenance and support may be profiled; however, only 
the completed portion of the deliverables is considered by CDIC to be 
eligible to be profiled. A Reference Engagement that is still on-going as at 
the Proposal Submission Deadline is not considered by CDIC to be eligible 
to be profiled and will not be considered for evaluation. 

 

All other terms of the RFSA remain unchanged. 
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