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Question #1  

Are bidders required to provide all three services (translation, unilingual editing and comparative 

editing), or can they provide only one service (translation services, for example)? 

Answer #1  

Yes, all three services must be provided, i.e. translation from English to French, unilingual French editing, 

and comparative editing for texts translated from English to French. 

____________________________________________________________________________________ 

Question #2  

Are bidders required to propose two resources (which would automatically exclude self-employed 

workers)? 

Answer #2 

Yes, bidders must propose two translators from English to French and two French editors, given the 

expected workload. 

____________________________________________________________________________________ 

Question #3  

According to Annex A - Chapter 15 (page 33) - Location of work : the place of business of the contractor 

or their resource must be within Canada.  

 

We are a foreign translation company (in the process of incorporating in Canada) and we will involve 

Canadian translators living in Canada for this contract. Are we eligible to take part in the tender? 

 

If so, how would the required certifications (Chapter 5.1 – page 21) be applied in our case? 
 

Answer #3  

All suppliers are entitled to submit a proposal. However, all conditions under the request for proposals 

need to be met. For their bid to be compliant, all bidders must provide the certification required under 

Chapter 5.1 (page 21) – Certifications Required with the Bid. The work will be performed at the place of 

business of the contractor within Canada or their resource within Canada. 

 

____________________________________________________________________________________ 

 

 



Question #4 

Is it mandatory (and the bid would be excluded) if the bidder cannot demonstrate previous experience 

in providing services for departments, agencies or corporations of the Government of Canada? 

Answer #4 

R2 Corporate experience is a point-rated technical criteria. A supplier can submit a proposal but will 

receive a score of zero (0) out of thirty (30) if they cannot demonstrate previous experience in providing 

services for departments, agencies or corporations of the Government of Canada. 

 

END OF Questions and Answers  

 


